Planinski krožek

Osnovni podatki

Planinsko društvo Metlika ima svojo društveno pisarno v stavbi stare šole na Partizanskem trgu 4, 8330 Metlika.

 

Odprto:

ČETRTEK

18:00 - 19:00 zimski čas

20:00 - 21:00 letni čas

 

E-mail: info@pdmetlika.net

Slovenija planinari

Krašnji vrh, 9.-10.6.2017

V petek, 9.6. in v soboto, 10.6.2017 je bila na Krašnjem Vrhu planinska šola za otroke, ki obiskujejo planinski krožek na OŠ Metlika.  Šola je bila v organizaciji PD Metlika in v sodelovanju z OŠ Metlika in njihovimi mentorji. Namen je bil prikaz   varovanja v plezalni steni in obnašanja in gibanja  in orientacije v naravi nasploh ter prikaz dela reševalnega psa Enote reševalnih psov Bela krajina. Šola je potekala v lepem vremenu in zelo prijetnem vzdušju. Skratka vsi so bili zelo zadovoljni s potekom in izvedbo.

Pripravil: Stane Brodarič

 


V soboto, 20. 10. 2012, smo bili s planinskim krožkom na Krašnjem vrhu. Ob 9.00 uri smo se zbrali na Pungartu ter se peš odpravili na Krašnji vrh. Na pohodu nas je spremljal tudi 12-letni labradorec Zeus, ki je priden hodil kot pravi planinec. Med potjo smo se veselo pogovarjali, zabavali in nabirali kostanj, ki smo ga na vrhu spekli. Jedli smo kostanj, z učiteljicami šli na razgledni stolp, se balinali, skakali na trampolinu idr. Skratka, zabavali smo se. Ob približno 15.00 uri smo se odpravili in prav tako veselo prišli do igrišča na Radovici, kjer smo počakali kombi. Ta nas je odpeljal v Metliko, tam pa smo se poslovili. Vsi smo se zelo zabavali in upamo, da bomo še večkrat obiskali Krašnji vrh.

Ana Govednik in Vanja Vukmanović,
7.a, članici planinskega krožka

POHOD NA DEBELO PEČ

V petek, 9. septembra 2011 ob 6 h, smo se učenci osnovnošolskega planinskega krožka skupaj z dijaki srednje šole odpravili na Debelo peč (2014m). Debela peč spada v Triglavski narodni  park. Poleg učencev so bili na pohodu tudi trije učitelji, trije planinci in psica Ajša. Z nami je bila tudi dijakinja iz Latvije.

Hoja se je začela ob deveti uri. Do Blejske koče smo potrebovali nekje 1 uro, kjer smo tudi imeli prvi daljši postanek. Do vrha smo imeli še približno 1 uro in 30 min. Na vrhu je bil zelo lep razgled. Videl se je Triglav , Stol , dolina Krma ,... Tisti, ki so bili prvič nad 2000 metrih, so bili tudi krščeni. Za sestop v dolino smo porabil dve uri.

Bilo nam je lepo, zelo smo se zabavali, saj je bilo COOL.  Vožnja do doma je bila dolga, zato smo se še lahko zabavali. Domov smo prišli ob 19 h.

Katarina Gršič

POHOD NA GOLICO

Zjutraj, 5. 5. 2012, smo se s planinskim krožkom odpravili na Golico. Zbor smo imeli ob 7. uri na Pungartu. Na Planino pod Golico smo prispeli okoli devete ure. Imeli smo dva spremljevalca iz PD Metlika: Stanka in Jožeta. Še preden smo prišli do Planine pod Golico, smo že iz šolskega kombija videli gruče lepih belih NARCIS, kar je bila tudi glavna tema našega pohoda na Golico. Iz Planine pod Golico smo se odpravili nekaj pred deseto. Pot do vrha je bila strma, gozdnata ter zelo naporna. Bila pa je še bolj naporna kot po navadi, saj do zdaj nismo imeli spremljevalcev iz PD in zato nismo imeli počitka, kadar smo hoteli. Pot do vrha je trajala približno uro in trideset minut. Bili smo že blizu koče, ko smo videli lepe modre in rumene rožice ter nekaj narcis. Ko smo prispeli v kočo, smo si lahko kaj popili, pojedli in se preoblekli, čez pol ure smo se odpravili proti vrhu. Do vrha je vodila serpentinasta steza. Med potjo je zelo pihalo ter nas je skoraj odneslo. Ko smo bili že blizu vrha, smo opazili sneg, reko Dravo, Avstrijo in eno večjih ledeniških jezer - Vrbsko. Videli pa smo tudi mejne kamne Republike Slovenije, saj čez vrh Golice poteka meja med Avstrijo in Slovenijo. Na vrhu smo se tudi poslikali in izvedeli, da Golica meri 1835 m. Nato smo se odpravili nazaj proti koči in za las smo utekli dežju, ki nas je prisilil, da smo do 15. ure ostali v koči. Deklice so se igrale resnica ali izziv in prav tako tudi nekaj fantov - s tem so si krajšali čas. Pot nazaj je bila lažja, ampak ker je bila pot mokra in blatna, je zelo drselo in morali smo hoditi zelo previdno in počasi. Nazaj v dolino smo prišli v eni uri. Domov smo prišli zelo utrujeni. Bilo je zelo lepo.

Članici PD Metlika: Katarina Gršič

in Zala Vraničar, 7. B

POHOD NA MIRNO GORO

V soboto, 26. marca 2011, smo se odpravili na pohod na Mirno goro.

Ob osmi uri smo se zbrali v Metliki na parkirišču, od kje smo se s kombijem odpeljali do Vrčic, kjer smo začeli pohod. Kar nekaj časa smo hodili po gozdu. Prvi postanek smo imeli pri lovski koči Kleč. Tam smo pomalicali in si malo odpočili.

Pot nas je vodila po gozdu, gozdnih jasah, po poti in po raznih stezah. Zaradi naporne hoje smo bili kar malo utrujeni in smo se ustavili ob klopci, ki je bila narejena iz polovice drevesnega debla. Vzponi so se kar nadaljevali. Pot nas je vodila ob cerkvici v kar strm klanec. Vendar smo zmagali.

Pred nami je bila koča na vrhu Mirne gore. Vstopili smo, se preoblekli, pomalicali in popili topel čaj. Pred kočo smo se tudi igrali. Povzpeli smo se na razgledni stolp, si ogledali razgled po naši deželici in pri sestopanju tudi malo pozvonili za srečo.

Kmalu smo se odpravili nazaj v dolino. Spust je trajal manj časa kot vzpon, zato smo hitro prispeli na mesto, kjer smo bili dogovorjeni s šoferjem kombija, da nas pride iskati.

Bilo nam je zelo lepo in upamo, da bomo še dolgo hranili lepe spomine na ta sončen dan.

 

Nina in Petra, 4. Razred OŠ Metlika

Koledar dogodkov

September 2022
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2