Osnovni podatki

Planinsko društvo Metlika ima svojo društveno pisarno v stavbi stare šole na Partizanskem trgu 4, 8330 Metlika.

 

Odprto:

ČETRTEK

18:00 - 19:00 zimski čas

20:00 - 21:00 letni čas

 

E-mail: info@pdmetlika.net

Metlika - Krašnji vrh, 8.2.2020

Pohod je bil uspešno izveden. Udeležba je  bila kar velika (63 pohodnikov). Pohoda so se poleg našega udeležili tudi pohodniki iz sosednjih društev: Semiča, Novega mesta in  Kostanjevice. Med nami je bilo tudi kar lepo število mladih  pohodnikov. Pred startom je pohodnike pozdravil predsednik društva Branko Brodarič.  Dan je bil  primeren za hojo, nekoliko hladen a  sončen.  Snega pa žal ni bilo, tako da je bil pohod bolj pomladanski. Vsi pohodniki so bili  zelo zadovoljni.  V Bojanji vasi je bil pri starem vaškem vodnjaku postanek za okrepčitev s čajem, kuhanim vinom in krofi. Na Krašnjem vrhu pa so bili pohodniki ravno tako postreženi s čajem in kuhanim vinom in krofi pa tudi z ričetom in klobaso, ki so ga tokrat skuhali v Hotelu Bela krajina iz Metlike. Ravno tako smo udeležencem pohoda overili izkaznice in tistim, ki jih še niso imeli izdali nove. Tudi v koči je bilo zelo prijetno vzdušje.

Pohod je vodil vodnik Jože Jenič, pomagali pa so mu še drugi  vodniki našega društva. 

Pripravil: Stane Brodarič

Fotografije so prispevali: Niko Ovniček, Tanja Slobodnik, Stane Brodarič

17.11.2019

Pot nas je peljala čez Krakovski gozd, mimo zaščitenega vodovarstvenega območja. Vmes je bilo nekaj  krajših postankov za malico, kjer so nas domačini PD Polom iz Kostanjevice na Krki  počastili s čajem, cvičkom in pecivom. Tudi v nadaljevanju pohoda, ki poteka po Raških gričih ne manjka pijače, dobre volje, petja in frajtonarice. Pohod smo zaključili na Raki in nadaljevali prijetno druženje  ob "čebuli" in cvičku.

Skratka pohod je bil  lep in prijeten.

 

Vodnik: Branko Brodarič

Fotografije: Branko Brodarič, Tanja Slobodnik

6.10.2019

Beneška Slovenija s svojimi lepotami očara vsakega obiskovalca. Nekaj posebnega je, če jo spoznaš s pomočjo tukajšnjih ljudi. Podrobneje smo jo spoznali s pomočjo našega dobrega znanca iz PD Tolmin Rudija Rauha.

Tudi tokrat smo se srečali s planinci iz Tolmina, ki so nas postregli s hrano in pijačo in se družili z nami.

Izlet v Benečijo je bil zelo lep. Udeležilo se nas je kar 38.

 

Vodnik: Stanko Bajuk

Fotografije: Ivan Ribarič, Branko Brodarič, Jože Šmid

SKRAD-ZELINI VIR, 31.8.2019

Rezervat ZELENI VIR, ki je tudi priljubljena turistična in izletniška točka, leži v Primorsko-goranski županiji pod naseljem Planina Skradska v bližini Skrada na nadmorski višini okoli 320 m. Okoli potoka je speljana planinska pot. V rezervatu se nahaja 800 metrov dolg kanjon Vražji prolaz in jama Muževa hižica ter sedemdeset meterski slap.

Na potoku Zeleni vir je gradbeni podjetnik Josip Lončarič po 1. svetovni vojni zgradil manjšo hidroelektrarno, imenovano Munjara, ki obratuje še danes, nekdaj pa je z električno energijo oskrbovala ves Gorski Kotar.

Pohoda  se je udeležilo 28 pohodnikov. 

Vreme jim je bilo naklonjeno in  kot pravijo so se imeli zelo lepo. Polni lepih vtisov so se proti večeru vrnili v Metliko.

Vodnik: Jenič Jože

Fotografije sta prispevala Branko Brodarič in Ivo Ribarič.

 

 

Krašnji vrh, 1.6.2019

V petek, 31. 5., in v soboto, 1. 6. 2019, so se učenci planinskega krožka OŠ udeležili dvodnevne planinske šole na Krašnjem Vrhu. V petek  so se ob 16.00. uri  zbrali na Pungartu in se peš podali na Krašnji Vrh. Pri koči na Krašnjem Vrhu so jih  pričakali vodniki Planinskega društva Metlika. Vsi udeleženci so s pomočjo vodnikov in mentorjev uspešno preplezali plezalno steno.  Vodniki so jim predstavili osnove plezanja oz. gibanja v  skali. Po končanem plezanju je učitelj Janez Željko pokazal prikaz dela reševalnega psa enote reševalnih psov Bela krajina. Pokazal je opremo in nekaj trikov s psi.  Zvečer je  bilo ob ognju prijetno družabno srečanje. Naslednji dan, po zajtrku pa je bil povratek oz. pohod nazaj v Metliko. Vmes pa je bil  še ogled jame Pečenjevke.  Planinska šola je bila, v zadovoljstvo vseh udeležencev, uspešno izvedena. 

Pri izvedbi šole smo sodelovali:  mentorji Stanislava Panjan in Janez Željko, vodniki: Jenič Jože, Branko Brodarič, Stanko Bajuk in Vera Kostelec in tajnik Stane Brodarič

Fotografije: Stane Brodarič

 

Koledar dogodkov

Februar 2020
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1