Osnovni podatki

Planinsko društvo Metlika ima svojo društveno pisarno v stavbi stare šole na Partizanskem trgu 4, 8330 Metlika.

 

Odprto:

ČETRTEK

18:00 - 19:00 zimski čas

20:00 - 21:00 letni čas

 

E-mail: info@pdmetlika.net

17.11.2019

Pot nas je peljala čez Krakovski gozd, mimo zaščitenega vodovarstvenega območja. Vmes je bilo nekaj  krajših postankov za malico, kjer so nas domačini PD Polom iz Kostanjevice na Krki  počastili s čajem, cvičkom in pecivom. Tudi v nadaljevanju pohoda, ki poteka po Raških gričih ne manjka pijače, dobre volje, petja in frajtonarice. Pohod smo zaključili na Raki in nadaljevali prijetno druženje  ob "čebuli" in cvičku.

Skratka pohod je bil  lep in prijeten.

 

Vodnik: Branko Brodarič

Fotografije: Branko Brodarič, Tanja Slobodnik

6.10.2019

Beneška Slovenija s svojimi lepotami očara vsakega obiskovalca. Nekaj posebnega je, če jo spoznaš s pomočjo tukajšnjih ljudi. Podrobneje smo jo spoznali s pomočjo našega dobrega znanca iz PD Tolmin Rudija Rauha.

Tudi tokrat smo se srečali s planinci iz Tolmina, ki so nas postregli s hrano in pijačo in se družili z nami.

Izlet v Benečijo je bil zelo lep. Udeležilo se nas je kar 38.

 

Vodnik: Stanko Bajuk

Fotografije: Ivan Ribarič, Branko Brodarič, Jože Šmid

SKRAD-ZELINI VIR, 31.8.2019

Rezervat ZELENI VIR, ki je tudi priljubljena turistična in izletniška točka, leži v Primorsko-goranski županiji pod naseljem Planina Skradska v bližini Skrada na nadmorski višini okoli 320 m. Okoli potoka je speljana planinska pot. V rezervatu se nahaja 800 metrov dolg kanjon Vražji prolaz in jama Muževa hižica ter sedemdeset meterski slap.

Na potoku Zeleni vir je gradbeni podjetnik Josip Lončarič po 1. svetovni vojni zgradil manjšo hidroelektrarno, imenovano Munjara, ki obratuje še danes, nekdaj pa je z električno energijo oskrbovala ves Gorski Kotar.

Pohoda  se je udeležilo 28 pohodnikov. 

Vreme jim je bilo naklonjeno in  kot pravijo so se imeli zelo lepo. Polni lepih vtisov so se proti večeru vrnili v Metliko.

Vodnik: Jenič Jože

Fotografije sta prispevala Branko Brodarič in Ivo Ribarič.

 

 

Krašnji vrh, 1.6.2019

V petek, 31. 5., in v soboto, 1. 6. 2019, so se učenci planinskega krožka OŠ udeležili dvodnevne planinske šole na Krašnjem Vrhu. V petek  so se ob 16.00. uri  zbrali na Pungartu in se peš podali na Krašnji Vrh. Pri koči na Krašnjem Vrhu so jih  pričakali vodniki Planinskega društva Metlika. Vsi udeleženci so s pomočjo vodnikov in mentorjev uspešno preplezali plezalno steno.  Vodniki so jim predstavili osnove plezanja oz. gibanja v  skali. Po končanem plezanju je učitelj Janez Željko pokazal prikaz dela reševalnega psa enote reševalnih psov Bela krajina. Pokazal je opremo in nekaj trikov s psi.  Zvečer je  bilo ob ognju prijetno družabno srečanje. Naslednji dan, po zajtrku pa je bil povratek oz. pohod nazaj v Metliko. Vmes pa je bil  še ogled jame Pečenjevke.  Planinska šola je bila, v zadovoljstvo vseh udeležencev, uspešno izvedena. 

Pri izvedbi šole smo sodelovali:  mentorji Stanislava Panjan in Janez Željko, vodniki: Jenič Jože, Branko Brodarič, Stanko Bajuk in Vera Kostelec in tajnik Stane Brodarič

Fotografije: Stane Brodarič

 

Krašnji vrh, 1.5.2019

Lep sončen dan je  privabil kar lepo število obiskovalcev na Krašnji Vrh na osrednjo  prireditev  ob 1. maju v občini Metlika  in že 17. srečanje planincev in občanov. Srečanje je bilo popestreno s krajšim kulturnem programom. Metliški planinci pa so obiskovalce oskrbeli z belokranjskimi dobrotami in  dobrim vinom, ki so ga pridelali  in društvu donirali tukajšnji vinogradniki. Obiskovalce je v uvodu pozdravil predsednik društva Branko Brodarič. Nekaj besed  pa jim je namenil osrednji govornik na prireditvi tudi župan občine Metlika Darko Zevnik in jim čestital  ob 1.maju. Ob tej priložnosti so bila  podeljena tudi visoka priznanja Planinske zveze Slovenije zaslužnim članom PD Metlika.Priznanja so prijeli:

Zlati častni znak PZS - Peter Nemanič

Srebrni  častni znak PZS pa - Tanja Slobodnik, Vinko Pavlinac in Antonija Stankovič.

Priznanje sta podelila predstavnik Planinske zveze Slovenije in predsednik Medobčinskega odbora  za Dolenjsko in Belo krajino - Rudi Skobe in predsednik PD Metlika Branko Brodarič.

Za prijetno vzdušje pa je poskrbel ansambel Andreja Bajuka iz Radovice.

Pa še nekaj  utrinkov s srečanja in delovne akcije .

 

Koledar dogodkov

Januar 2020
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2