Osnovni podatki

Planinsko društvo Metlika ima svojo društveno pisarno v stavbi stare šole na Partizanskem trgu 4, 8330 Metlika.

 

Odprto:

ČETRTEK

18:00 - 19:00 zimski čas

20:00 - 21:00 letni čas

 

E-mail: info@pdmetlika.net

Dolina Slapnice, 23.2.2019

Pohod v "neznano" je bil  tega dne na področju Žumberka v dolino Slapnice. Kljub nekoliko vetrovnemu in hladnemu vremenu se ga je udeležilo  kar lepo število pohodnikov, med njimi tudi nekaj mladih planincev.  Kot je razvidno iz priloženega  je prikazan lep spoj prihajajoče pomladi in  "ledene" zime.

Da pa  udeležence pohoda ne bi zeblo so v malih  flažicah prejeli nekaj "kačje sline". Skratka pohod je bil lep in zanimiv.

Vodnika sta bila: Stanko Bajuk in Peter Nemanič

Fotografije so prispevali: Ivan Ribarič, Stanislava Bajuk in Branko Brodarič

Metlika - Krašnji vrh, 9.2.2019

Pohod je bil uspešno izveden. Udeležba je  bila velika (75 pohodnikov). Pohoda so se poleg našega udeležili tudi pohodniki iz  sosednjih društev: Semiča in Črnomlja. Med nami je bilo tudi kar lepo število mladih pohodnikov. Pred startom je pohodnike pozdravil predsednik društva Branko Brodarič.  Dan je bil  primeren za hojo, nekoliko hladen a sončen. Snega pa žal ni bilo, tako da je bil pohod bolj spomladanski.. Vsi pohodniki so bili  zelo zadovoljni.  V Bojanji vasi je bil pri starem vaškem vodnjaku postanek za okrepčitev s čajem, kuhanim vinom in krofi.. Na Krašnjem Vrhu pa so bili pohodniki ravno tako postreženi s čajem in kuhanim vinom in krofi pa tudi z divjačinskim golažem, ki so ga tokrat skuhali v Hotelu Bela krajina iz Metlike. Ravno tako smo udeležencem pohoda overili izkaznice in tistim, ki jih še niso imeli izdali nove.  Tudi v koči je bilo zelo prijetno vzdušje.

Pohod je vodil vodnik Jože Jenič, pomagali pa so mu še drugi  vodniki našega društva. 

Stanislava Bajuk pa je prejela priznanje za 10 opravljenih pohodov.

 

Pripravil: Stane Brodarič

Fotografije so prispevali: Stane Brodarič, Niko Vukmanič, Stanka Nemanič in Niko  Ovniček.

V nedeljo 7.oktobra se nas je skupina 27 planincev v zgodnjih jutranjih urah odpeljala proti Tolminu. Tokratni pohod je bil ogled dela soške fronte na pogorju Kolovrata. Na izhodiščni točki nas je pričakal vodnik Rudi in nas počastil z domačimi dobrotami. Na krožni poti po Kolovratu nam je pripovedoval o poteku bojev na soški fronti.

Ogledali smo si tudi sotesko,kjer je rečica Tolminka ustvarila čudovita Tolminska korita.

Po toplem obroku v gostišču pri rečici smo se zadovoljni odpeljali proti domu.

Vodnik: Stanko Bajuk

Fotografije: Ivo Ribarič in Niko Ovniček

Koledar dogodkov

Marec 2019
P T S Č P S N
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31